تحولات منطقه

۲۲ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰
کد خبر: ۵۱۸۹۵۵

یک متخصص پوست و مو به جزئیات و علت سفیدی مو در جوانی پرداخت.

علت سفیدی مو در جوانی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از  تسنیم، زهره نیکبخت با اشاره به اینکه علت سفیدی مو در سنین نوجوانی و جوانی بیماری‌هایی هستند که سبب متوقف شدن رنگدانه‌سازی و از بین رفتن رنگدانه‌های مو در آن ناحیه می‌شود و یکی از این بیماری‌ها لک و پیس یا پیسی نام دارد، اظهار داشت: بیماری پیسی سبب می‌شود که سلول‌های رنگ در قسمتی ساخته نشده و موها در آن قسمت به رنگ سفید رشد کنند، این بیماری ممکن است به غیر از سر در قسمت‌های دیگری هم به وجود آمده و موهای هر قسمتی که درگیر شده است را سفید نشان دهد.

این متخصص پوست و مو و زیبایی ادامه داد: پیدایش تارهای سپیدی از مو در سر برخی از دخترها و پسرها معمولا از سنین 14 سالگی آغاز می‌شود و حتی در سنین پایین‌تر هم در بعضی دیده می‌شود که به صورت تک تک در بین موها و یا به طور وسیع‌تری در یک یا چند قسمت به وجود می‌آید.

وی درباره درمان این بیماری گفت: درمان این بیماری از طریق لیزر در مرحله تحقیق و بررسی است، تاثیر مثبت درمان دارویی نیز به طور قطعی نیست و ممکن است در هر فردی متفاوت باشد، برای درمان گاهی زمان زیادی صرف می‌شود، اما در مورد همه افراد این طور نیست.

نیکبخت افزود: از عوامل مؤثر دیگر در پیدایش موی سفید در جوانان زمینه ارثی و فامیلی است و فرد با بررسی این که آیا در بزرگترهای خانواده، افراد نزدیک فامیل، فردی در جوانی و نوجوانی موهایش سفیده شده است یا نه، می‌تواند تا حدودی به علت ارثی بودن سفید شدن زودهنگام موی سر خود پی ببرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سوء تغذیه و استرس هم می‌تواند زمینه‌ساز سفیدشدن مو در سنین پایین باشد، به سلامت آنلاین گفت: البته مردم کشور ما چندان دچار سوء‌تغذیه نیستند و عامل سفید شدن زودرس موها را بیشتر در بیماری‌های از بین برنده رنگ دانه سلول‌های ناحیه رویش مو می‌توان یافت.

نیکبخت همچنین افزود: استرس با پایین آوردن سیستم ایمنی بدن می‌تواند زمینه ساز بیماری لک و پیس شود و تشدید کننده بیماری پیسی باشد و در نهایت موجب سفیدی مو در جوانان شود، اما از لحاظ علمی ثابت نشده است که سفید شدن موها در جوانی به دلیل استرس باشد.

این متخصص پوست و مو و لیزر همچنین علت به وجود آمدن لک و پیس را در سه عامل ارثی، ناشناخته، خودایمنی دانست، خاطرنشان کرد: این بیماری معمولا در خانم‌ها در تمام قسمت‌های بدن آشکار می‌شود و اگر افراد به محض اینکه متوجه پیدایش تغییراتی در رنگ پوست و موی خود شدند، برای بررسی و درمان اقدام کنند، تا حدودی می‌توانند از پیشرفت آن جلوگیری کرده و درمان مؤثرتری داشته باشند.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.